Slet ikke så kikset:  

Marie-kiks

Man tager fire spiseskefulde kogende vand og opløser fire sødetabletter heri. Så tilsætter man 100 gram lun smør og 250 gram mel samt en halv teske salt. Det æltes til en fast dej, som sættes i køleskabet i en times tid. Herefter rulles dejen meget tyndt ud på bordet. Så kan man enten stikke kiksene ud med et glas, hvis de skal være runde - eller simpelthen skæres i tern. Kiksene anbringes på en plade med bagepapir, stikkes med en gaffel (så de ikke hæver), pensles med lidt vand og ryger i ovnen i ni minutter ved 225 grader. Så er der sukkerfri Marie-kiks.
Sværere er det altså ikke. Velbekomme.


 

Offentliggjort første gang 20. juni 2011

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail